maanantai 22. syyskuuta 2008

Pachinko - jotain todella älytöntä

Takatsukissa pyöriessämme vastaamme tuli Pachinkopelihalli jonka päätimme katsastaa. Pachinko on jonkinnäköinen pystyssä oleva miniflipperisysteemi. Ensin ostetaan kasa pieniä teräskuulia joita sitten pudotetaan koneeseen ja ilmeisesti koitetaan saada menemään oikeisiin reikiin. En osaa sanoa kuinka paljon hommassa on kyse tuurista ja kuinka paljon taidosta, sillä emme osanneet käyttää laitetta emmekä halunneet jäädä pitkäksi aikaa ihmettelemään. Pachinkohallien möly on nimittäin jotain sanoinkuvaamatonta, kun metallikuulat ropisevat ja tuhat konetta piippailee yhtäaikaisesti muttei missään nimessä synkronoidusti. Neonvalot vilkkuvat ja jengi polttaa ketjussa. Ei siis millään asteikolla terve ympäristö. Pachinkolla kuitenkin riittää pelaajia ihan normityypeistä ja addikteista aina ammattilaisiin asti. Ammattipelaajat odottavat joka aamu pelihallin ovien takana jotta pääsevät heti koneille joista kokemuksensa ansiosta tietävät voittavansa. Kuulemma hyvä pachinkopro voi tienata jopa 500 dollaria päivässä.

Uhkapelaaminenhan on Japanissa laitonta, mutta Pachinkohan ei ole uhkapelaamista. Palkkionmaksu tapahtuu siten, että voittaessa voittaa aina vain lisää ja lisää niitä pieniä metallikuulia jotka voi sitten vaihtaa tavaroiksi kuten nalleiksi jne. hallissa sijaitsevalla kioskilla.
Suosituin kohde on kuitenkin kiva pikku rasia kuulakärkikyniä. Tämän rasian voi nimittäin ottaa mukaansa ja viedä yleensä hallin takana piilossa sijaitsevalle pienelle luukulle, jossa "joku" ostaa rasian ja antaa tietenkin rahaa vastineeksi. Niin, eihän täällä uhkapelejä harrasteta. Kyniä vaan kaupittelevat.


Pachinkoa Takatsukissa

1 kommentti:

Ailee kirjoitti...

Kivoja juttuja ja kokemuksia sinulla jo näin lyhyessä ajassa. Niin ne ovat veljieni pojat molemmat maailmalla. Hienoa! t. Ailee