perjantai 28. marraskuuta 2008

Meirän jengi

Olipa kerran päivä, jolloin kukaan ei ollut kipeänä tai jostain muusta syystä poissaolevana. Toisin sanoen oiva päivä kv-keskuksen väelle ottaa valokuvia vaihtareista yhdessä köörissä.


A-ryhmä ja Kaneko-sensei.
Vasemmalta oikealle: Tim (USA, New York), Timo (Suomi), joku, Sjoerd (Hollanti), Butch (Filippiinit) ja Oswald (Mexico).

Pari päivää maassa oltuamme suoritimme kaikki kirjallisen ja suullisen japanin kielen tasotestin. Koetuloksien perusteella meidät jaettiin neljään eri ryhmään, joissa olemme nyt opiskelleet nämä kuluneet kuukaudet. Itse menin suosiolla A-ryhmään, joka lähti perusteista liikkeelle. Tasoerot ryhmien välillä ovat todella isot ja vaikka minulla pohjaa kieleen olikin, oli B-ryhmään silti vielä paljon matkaa tänne tullessani. Alussa kaikki olikin siis aika tuttua tavaraa, mutta nyt olemme jo edenneet sen verran, että kaikki oppimamme on myös minulle uutta.

Opettajamme Kaneko-sensei on aina energinen ilopilleri jonka positiivisuus yleensä myös tarttuu. Kaneko-sensei onkin siis yksi niistä ihmisistä joiden ansiosta oikeasti nautin tämän kielen opiskelusta. Olisi saanut olla yläasteella samanlainen ruotsin maikka, niin olisi edes yksi katkera kielivammainen vähemmän tässä maailmassa...


Kaikki vaihtarit kasassa sekä muiden ryhmien opettajat (osa lipuista ei pidä paikkaansa).

Jengiä on siis seuraavista maista: Suomi 5 kpl, Mexico 3 kpl, Filippiinit 1 kpl, Korea 4 kpl, Saksa 3 kpl, Thaimaa 1 kpl, Taiwan 2 kpl, Kiina 4 kpl, Hollanti 1 kpl, USA 7 kpl (joista 2 opiskelee Hawaiilla). Yhteensä siis 31 kpl.

Mielenkiintoinen porukka, jonka seassa pyörii usein myös suuri kööri japanilaisia. Meininki on siis melko kansainvälistä ja japanin lisäksi myös englantini on todennäköisesti parantunut täällä ollessani.

Tässä vielä kuvat muista kieliryhmistä:


B-ryhmä.

Ylärivi vasemmalta oikealle: Roope & Mikael (Suomi), Rodrigo (Mexico), John (USA, Missisippi), maikka, Julia (Saksa) sekä hollantilainen Japanissa asuva muusikko jonka nimeä en muista (ei siis vaihtari).
Alarivi: Jessica (USA/Hawaii), Koey (Kiina/Hong Kong), Katie (USA, Minnesota), Jesse (USA/Hawaii) sekä Andrea (Mexico).


C-ryhmä.

Vasemmalta oikealle: Johanna (Saksa), Lindsey (USA, Minnesota), Christine (Saksa), Arisa (Thaimaa), Sue (Kiina), 2 maikkaa, Candy (Kiina), DJ (USA, California) sekä Herim (Korea).

C- ja D-ryhmillä on kaksi opettajaa joista toinen opettaa kieltä ja toinen opettaa lähinnä kulttuuria jne. Kuulemma ainakin C-ryhmä käyttää toisen tunnin mm. elokuvien katsomiseen kuunteluharjoitteluna ja kulttuuriin perehtymisen keinona. D-ryhmän touhuista en tiedä, koska ne lähentelevät rakettitiedettä.


D-ryhmä.

Vasemmalta oikealle: maikka, Sunny (Korea), Crystal (Kiina), Mirin (Korea), Uchan (Taiwan), Eikei (Taiwan), maikka, Joonas (Suomi), Mun-jun (Korea).

Kaikista edistyneimmässä ryhmässä luonnollisesti lähes kaikki ovat Japanin naapurimaista, sillä heille Japani on vähän sama asia, kuin suomalaisille vaikkapa ruotsi tai englanti. Kiinnostava seikka on kuitenkin se, että ainoa D-ryhmään kuuluva länkkäri on suomalainen Joonas. Jones on kaiken lisäksi myös hankkinut lähes kaiken kielitaitonsa kurinomaisella itseopiskelulla, eli aika kova suoritus.

1 kommentti:

Ailee kirjoitti...

Meirän jengiä tuntuu olevan ihan kiitettävästi ja kun jaksaa surffata heidän joukossaan, niin taatusti eri kulttuurien tuntemus kasvaa roimasti. Se on rikkautta!