sunnuntai 2. marraskuuta 2008

Kobe

Sunnuntaina lähdin DJ:n kanssa Kobeen tapaamaan Suomessa ensimmäisen kerran tapaamaani Ayakaa ja hänen kahta Kobessa asuvaa kaveriaan Mikaa ja Nagisaa. Kobe on vanha satamakaupunki ja myös ensimmäinen satamakaupunki joka avasi porttinsa länsimaille vuonna 1853, samalla päättäen Japanin pitkän eristäytymisen muusta maailmasta.

Koben satama oli pitkään Japanin vilkkain, kunnes vuonna 1995 tapahtunut suuri maanjäristys tuhosi huomattavan määrän infrastruktuuria ja pudotti Koben Japanin neljänneksi vilkkaimmaksi satamaksi. Satamastaan johtuen Kobe on erittäin kansainvälinen kaupunki ja siellä asustaakin melko paljon ulkomaalaisia.

Kuuluisin Kobe on kuitenkin lihastaan, jota en kuitenkaan tällä kertaa maistanut sen tyyriin hinnan vuoksi. Koben lehmiä kasvatetaan tarkkoja sääntöjä ja laatukriteerejä noudattaen ja ne saavat nauttia mm. oluesta ja hieronnasta. Liha on kuulemma ilmeisen maittavaa joten pitäneepä koittaa, jos euro taas jossain vaiheessa vähän vahvistuisi. Ruvetkaapa siis kuluttamaan oikein kunnolla, että saadaan taas euro vahvaksi ja Jukka kylläiseksi!



Ukot tukat leikattuina sekä Ayaka ja Nagisa, valmiina seikkailuun Koben chinatownin kuumottavassa tungoksessa.


Maisemia Koben näköalatornista.

Japanissa lähes jokaisesta vähänkin isommasta kaupungista löytyy jostakin kumman syystä näköalatorni. Koben torniin pääsi melko halvalla, joten siinäpä kelpo tapailla ihailla Koben hienoa satamaa. Bongasimmepa myös hääpippalot hotellin kattoterassilla.


Tornin jälkeen lähdimme käppäilemään satamabulevardille.


Vasemmalta oikealle: DJ, Mika, Ayaka ja Nagisa.


Välipalaa satamabulevardin shoppailualueella.


Kuvaa Koben Hankyu-aseman ostoskeskuksen sisältä sekä DJ demonstroimassa rummutustaitojaan suosikkirytmipelinsä parissa.

Täällä on joulukausi jo alkanut, joten pikkuhiljaa alkaa kaikenlaisia jouluviritelmiä ilmestyä, kuten kuvassa näkyvä valkoinen joulupuu.


Nyt se on sitten vihdoin ja viimein konkreettisesti todistettu: Persoonallisuuksien yhdenmukaisuus oli jo tiedossa, mutta myös yhdennäköisyys on suorastaan pelottava.

3 kommenttia:

Ailee kirjoitti...

Kiva juttu historioineen Kobesta. Mikä toi otus siis oikeasti on, kun se on "kummitellut" jo pitkään sun sivulla. t. Ailee

Jukka kirjoitti...

Sehän on tietenkin Totoro. Hyvin keskeinen hahmo yhdestä Hayao Miyazakin kuuluisimmista elokuvista "Tonari no Totoro" (1988). Totoro on semmoinen leppoisa metsän henki johon meikäläinen samaistuu melko paljon. Tästä johtuen myös fanitan Totoroa kovasti.

http://en.wikipedia.org/wiki/Totoro
http://jp.youtube.com/watch?v=O7G5Cr7_xNA

Totoro on siitä mainio elokuva, että siitä voivat nauttia niin lapset, kuin aikuisetkin. Siinä ei oikeastaan edes tapahdu paljoakaan, sillä jo vain elokuvan maagista tunnelmaa jaksaisi ihailla vaikka kuinka kauan. Näin sen ensimmäisen kerran joskus esikouluikäisenä ja samanlaisen hyvän fiiliksen saan siitä yhä tässäkin iässä.

Ailee kirjoitti...

Sieltä varmaan voit ostaa nyt sellaisen pehmoTotoron sängyn päälle muistuttamaan virkeästä lapsuudesta ja nuoruudesta.