lauantai 15. marraskuuta 2008

Arashiyama

Syksy on Japanissa hyvässä vauhdissa ja syksyn värien nauttimiseen on monia mahdollisuuksia. Tällä kertaa lähdimme porukalla Kyoton rajoilla sijaitsevalle Arashiyaman alueelle. Nimensä alue on saanut Arashiyama-vuoresta, jonka ympärillä kaikki sijaitsee. Alueelta löytyy mm. monia vanhoja temppeleitä ja Iwatayaman apinapuisto, jossa elää n. 150 kesyä apinaa. Tällä kertaa emme kuitenkaan käyneet apinoita moikkaamassa, sillä pyörimme vähän eri suunnassa.

Tähän vuodenaikaan paikalliset vaahterapuut ovat vaihtaneet lehtiensä värin punaiseksi ja niitä Arashiyamalla onkin hyvin paljon. Tästä sesonkiajasta johtuen paikka oli myös tupaten täynnä ihmisiä.


Japanilaisissa junissa voi ihailla kuskia työssään. On myös välillä ihan makeaa katsella maisemia kuskin näkökulmasta, kun junaradat kulkevat välillä kattojen yläpuolella ja juna kallistuu sivusuunnassa tiukissa mutkissa. Keskimmäisessä kuvassa suomalainen Joonas osoittamassa arvostustaan kyseistä ammattiryhmää kohtaan.


Maisemaa sekä korealaiset innoissaan.


Togetsukyon silta ja näkymä sillalta.


DJ kyydittämässä tyttöjä.

1500 jeniä (n. 10 euroa) maksamalla sai itsellensä veneen tunniksi. Yllättyin kun hoksasin, että suomalaisena sitä ei ole tullut ajatelleeksi, että kaikki eivät osaa soutaa. Niinpä oli välillä turhauttavaa katsoa rannalta, kun veneilijät törmäilivät toisiinsa (DJ mukaanlukien). Kun kaksi venettä lipui toisiaan kohti, nostivat ihmiset kädet ilmaan ja jäykkinä odottivat törmäystä samalla japanilaiseen tyyliin syvästi pahoitellen. Tragikomiikkaa parhaimmillaan.


Koko kylä oli ihan täynnä porukkaa.


Herim ja Sunny lounastamassa Soba-nuudeleita.


Maisemia ympäri Arashiyaman kylää.


Zenmunkkipatsaita.


Tenryu-ji -temppeli Arashiyaman kylän toisessa päässä. Tenryu-ji on Rinzai-koulun (yksi Japanin kolmesta isoimmasta zeniläiskouluista) päätemppeli.


Lisää Tenryu-ji:tä ja suomalainen törttö rikkomassa zeniläisen harmonian silkalla olemuksellaan.

3 kommenttia:

caminante kirjoitti...

tus fotos son encantadoras. abrazos.

Jukka kirjoitti...

Gracias, me da gusto que te hayan gustado!

Ailee kirjoitti...

Me gusto tambien, mucho! Pero ... suorastaan odotan sitä, että pääset sieltä taas himaan ja EHKÄ pidät kaikkien kuvien näytösistunnon selityksineen ... vai?! Paineita - t Ailee