lauantai 20. joulukuuta 2008

Kiireviikon hedelmiä

Huh. Täälläkin on vihdoin ja viimein ensimmäinen lukukausi pulkassa ja vuoden kiireisin viikko takana. Kaikkien kurssien loppuprojektit, presentaatio Suomesta kv-päivän yleisölle sekä lastentarhassa joulupukkina esiintyminen pitivät huolen siitä, että unta ei kauhesti tarvinnut, kun ei sille kerran ollut aikaa. Nyt on kuitenkin parin viikon mittainen loma aluillaan ja hyviä yöunia odotellaan innolla.

Suomipresentaation lisäksi viikon ylivoimaisesti suurin työllistäjä oli Japanese Business Culture -kurssin lopputyö. Tehtävänä oli demonstroida kaikkea oppimaamme informatiivisen näytelmän muodossa. DJ:n ja Jessen kanssa päätimme kuitenkin näytelmän sijasta videokuvata sarjan erilaisia businesstilanteita, jotka sitten sisällytimme informatiiviseen PowerPoint -esitykseen. Jokaisen videopätkän jälkeen kysyimme yleisöltä minkälaisia virheitä/syitä tapahtumiin he videoista löysivät ja kävimme sitten videoiden takana piilevän teorian PowerPointin avustuksella läpi.

Videoissa kuvataan Marukamaki Boomboxes -nimisen keskisuuren yrityksen toimintaa Japanin markkinoilla. Yrityksessä on kolme keskeistä hahmoa:

Toimitusjohtaja Marukamaki - tiukka, mutta reilu konkari jolla on useiden vuosien kokemus japanilaisista stereomarkkinoista (eng. slangissa boombox)
John Green - Toimitusjohtajan oikea käsi, joka on työskennellyt kyseisessä yrityksessä lähes koko uransa ajan.
Jesse Sliva - Suoraan koulun penkiltä värvätty lahjakas innovaattori, jolla on kuitenkin vielä paljon opittavaa japanilaisesta businesskulttuurista.

Kaikki videoiden pointit eivät todennäköisesti aukea, ellei japanilainen businesskulttuuri ole tuttu. Varsinkin nyt, kun informatiivisemmat PowerPoint -diat on jätetty pois. Toivottavasti videoista jää kuitenkin edes muutama naurahdus käteen, sillä juurikin viihdearvoon yritimme panostaa ja ehkäpä näistä voi myös täkäläisestä kulttuurista jotain oppiakin. 1. pätkän jälkeen ainakin pätkät 3 ja 4 ovat suositeltavaa katsottavaa.

Doing Business in Japan: Scene 1 - Opening
Doing Business in Japan: Scene 2 - "I'll think about it"
Doing Business in Japan: Scene 3 - "The meeting"
Doing Business in Japan: Scene 4 - "Preparing for negotiations"
Doing Business in Japan: Scene 5 - "Entertaining the wife"

Tässä vielä bonuksena pari kuvaa joulupukkikeikalta. Pakko myöntää, että pikkulapsille joulupukkina esiintyminen jännitti enemmän, kuin esim. runsaslukuiselle yleisölle Suomesta kertominen. Hommasta selviydyttiin kuitenkin kunnialla ja lauloipa joulupukki myös lapsikatraalle Petteri Punakuonon suomeksi. Toisen säkeistön jälkeen sanat oli kylläkin pakko keksiä itse, kun en niitä enää muistanut. Hyvinpä tuntui kuitenkin "petteri punakuonoo... hittokuenmuistasanojaaaa" uppoavan.


Pukki on aika ässä jätkä.


Hähä, eivät yltäneet riiviöt repimään parrasta.

Ei kommentteja: