sunnuntai 8. maaliskuuta 2009

Osaka: Namba

Osaka on maatuska. Monta kaupunkia kaupungin sisällä, joiden sisällä on vielä pienempiä kaupunkeja. Jos sanon asuvani Ibarakissa, ei se välttämättä sano vielä mitään, sillä sekin on vain yksi pienempi kokonaisuus Suitasta, joka on yksi pienempi kokonaisuus Pohjois-Osakasta, joka on yksi pienempi kokonaisuus Osakasta, joka on yksi pienempi kokonaisuus Kansain alueesta, joka taas on yksi pienempi kokonaisuus Japanista. Tästä johtuen aina ei tarvitse lähteä muutamaa junapysäkkiä pidemmälle nähdäkseen jotain erilaista.

Osakan kuuluisimmat viihdekeskukset ovat Namba ja Umeda. Umeda on myös Osakan pääasema, ydinkeskusta ja businessalue. Namba taas tuntuisi olevan keskittynyt lähinnä enemmänkin siihen viihde-, ruokailu- ja shoppailupuoleen ja tästä johtuen houkutteleekin kaikenlaista vipeltäjää, joista suurin osa nuorisoa. Yöelämä Nambassa onkin kieltämättä aika villiä lukuisine clubeineen, baareineen ja tietenkään niitä eri makuja laidasta laitaan palvelevia aikuisten viihdekeskuksia unohtamatta.


Dotonbori

Nambakin on jaettu useaan eri alueeseen joista toiseen pääsee kuitenkin helposti vain suoraa linjaa kävelemällä. Yksi kuuluisimmista alueista on Dotonbori, joka oli aikoinaan punaisten lyhtyjen aluetta, mutta tuli sittemmin tunnetuksi jo kadonneista teattereistaan. Nykyään Dotonbori tunnetaan lukuisista ruokailuvaihtoehdoistaan. Myös muutamat Namban kuuluisimmista ikoneista sijaitsevat siellä.


Kani Doraku -niminen mekaaninen rapu ja Glico-man.

Kani Doraku ja Glico-man ovat kaksi kuuluisimmista Namban ikoneista ja edustavatpa ne omalla tavallaan myös koko Osakaa. Kani Doraku rakennettiin 1960-luvulla rapuravintolan "maskotiksi" ja Glico-man vuonna 1935 mainostamaan Glico -nimisiä karkkeja. Sinänsä sen kummempia toimintoja ravulla ja Glico-manilla ei kuitenkaan ole. Kaikki kuitenkin tietävät kyseiset kapineet ja kaipa ne ovat jonkinlainen osa osakalaista identiteettiä.


Namballe ominaista hulinaa, Nipponbashi -silta sekä istuskelua joen varrella.

Namba on aina aivan täynnä ihmisiä, oli sitten päivä tai yö. Namba onkin myös ehkä tähän mennessä sekavin paikka jossa olen käynyt ja vaatikin aika monta visiittiä ennenkuin opin siellä kulkemaan. Ensimmäisellä kerralla en päässyt edes vielä metroasemalta ulos, kun jo eksyin. Suurimmaksi osin Namba koostuukin ensimmäisen kuvan kaltaisista kävelykaduista ja muuten vaan ahtaista kujista.

Nambassa on myös monia kuuluisia siltoja, kuten vaikkapa Nipponbashi, joka yöaikaan tunnetaan myös pokaussiltana. Yöllä silta onkin suorastaan kiehtova kaikkine mies- ja naispuolisine huithapeleineen ehdottelemassa ohikulkijoille iltaa karaokessa tai muuten vaan yhteistä aamiaista. Varsinkin näin länsimaisena on suorastaan vaarallista hengailla kyseisellä sillalla yöaikaan, mutta ainakin tiedän mistä saan jonkun laittamaan minulle aamiaista, jos sille tarvetta on.


Namban yöelämä on myös todistettavasti koettu, mutta siitä ei puhuta.


Namba Parksia sekä näkymä katolta Dotonborin suuntaan.

Namba Parks on ostoskeskus, jonka katolla sijaitsee puutarha ja korkea toimistorakennus nimeltään Parks Tower.


"Amemura".

America village on omituinen Nambassa sijaitseva alue josta löytyy replica vapaudenpatsaasta sekä paljon katu- ja muuten vaan vähän erikoisempaan muotiin erikoistuvia kauppoja. Amemuran pitäisi kuulemma olla myös ulkomaalaisten hengailupaikka, mutta koska ulkomaalaisväestö on kuitenkin niin pieni, on paikka täynnä lähinnä hamppua polttelevia japanilaisia pikkugangstereita. Jos siis omituista porukkaa haluaa nähdä, niin Amemuraan mars.

Kokonaisuutena Namba on siis melko hämmentävä paikka. Itse suosin Umedaa, sillä porukka siellä on yleisesti ehkä vähän vanhempaa ja tästä johtuen ei ihan niin "funkya", kuin Nambassa. Nambassa on kuitenkin koko Osakan parhaat shoppailumahdollisuudet ja siellä myös sattuu ja tapahtuu joka kerta. Jos siis pitää villistä yöelämästä tai muuten vaan kovasta hulinasta, on Namba oiva vaihtoehto.

4 kommenttia:

Ailee kirjoitti...

Olinkin aikeissa kysellä, mitä aiot tehdä lomasi aikana. Nythän se selvisi - laajentaa tietämystäsi maasta ja maan tavoista. Ei huono vaihtoehto ollenkaan. Saadaanko me sitten palattuasi piiiitkä "kuvamatka" selityksin?

Jukka kirjoitti...

Ette.

:)

dinsko kirjoitti...

Hmm tässä maman kanssa tuumittiin, ettei tääl koti-Prismassa ookaan niin ahdasta kun mitä kuviteltiin... Right ?

Jukka kirjoitti...

Emt. On kyl suorastaan maagista kuinka kaikista niistä Prisman neliömetreistä huolimatta mulla menee joka kerta hermot siellä käydessäni ku aina on joku mummolauma keskellä käytävää kärryjen kanssa vaihtamassa kuulumisia ja tukkimassa tien.

Täällä on niin paljon ihmisiä, et vaikka onkin ahdasta niin se ei ärsytä. Ihmismassa valuu hitaasti mutta varmasti eteenpäin, joten mikäs siinä mukana velloessa. Silloin aina ärsyttää, kun olis tilaa mutta joku daiju vie sen kaiken.