torstai 21. toukokuuta 2009

Maailmanloppuloma

Päätyihän se sikainfluenssa tänne Japaniinkin, ihan niinkuin se ei olisi ollut vain ajan kysymys maailman tiheimmin asutetussa maassa. Ensimmäiset influenssatapaukset löytyivät pari viikkoa sitten Osakasta ja vieläpä meikäläisen kotinurkilta eli Ibarakista. Tästä johtuen pormestari kaikessa viisaudessaan (ja lakimiehen koulutuksellaan...) totesi, että paras tapa ehkäistä influenssan leviämistä on laittaa kaikki koulut Suitan (johon Ibaraki myös lukeutuu) alueella kiinni yliopistoja myöten.

Maanantaina sitten koulupäivä keskeytettiinkin dramaattisesti ilmoittamalla, että iltapäivän oppitunteja ei ole ja kaikkien olisi pikimiten mentävä kotiin peiton alle. Kaikki koulurakennukset myös lukittiin ennen kuin olimme päässeet edes ulos, samalla henkilökunnan kuuluttaessa kaiuittimista maailmanlopun sanomaa. Ohjeet olivat myös, että julkisia paikkoja pitäisi tulevalla viikolla välttää ja, että kaikkien tulisi oikeastaan vain pysyä kotona ja viihdyttää itseään pesemällä käsiään.


Sikainfluenssavaihtarit lukittuina kv-keskuksen sisälle.

Täällä on oikeastaan jo tovi jauhettu kyseisestä possunuhasta ja suoraan sanoen itselläni alkaa ihmisten panikointi tulla jo korvista ulos. Voi siis sitä riemua, kun sitä vihdoin löydettiin Osakasta. Välillä vähän turhankin hyväuskoiset ja hömpöttävät japanilaisethan innostuivat siitä sitten oikein kunnolla ja mm. televisiossa ei muusta ole viimeaikoina jauhettukaan. Maanantaina olikin oikein maailmanlopun meininkiä, kun ulkona ajeli kovaäänisautoja julistamassa maailmanlopun sanomaa "Peskää kädet! Peskää kädet!" ja ihmiset jonottivat convenience storejen edessä, jotta pääsisivät ostamaan kasvomaskin, eli michaeljacksonit.

Enpä siis tiedä muusta maailmasta, mutta täällä koko nuhan hypetys on karannut käsistä aivan totaalisesti ja tuntuisi siltä, että ihmiset ovat menettäneet kaiken loogisen ajattelukykynsä. Mietinpä myös sitä, että onko influenssa sitten ensi viikolla jo kukistettu koulujen taas alkaessa ja elämä jatkuu normaalisti yhden viikon häsettämisen jälkeen. Huoh.

Todennäköisesti tässä on kuitenkin mukana myös suuri annos japanilaista ganbaru -asennetta, eli sitä, että aina täytyy yrittää parhaansa tai edes yrittää näyttää siltä. Eiköhän se pormestarikin ymmärrä, ettei koulujen sulkeminen viikoksi ole mikään sen kummoisempi ratkaisu. Pointtina onkin todennäköisesti siis vain näyttää kansalle, että possunuha otetaan tositosissaan ja kaikki yrittävät parhaasti parhaansa.

Anyways, loppupeleissähän pääasia on kuitenkin, että saimme taas viikon lomaa. Kulunut viikko onkin ollut oikein hauska ihmisten tutistessa kakka puntissa kotonaan, jolloin meikäläiset ovat pystyneet ottamaan kaiken ilon irti ihmisvähyydestä ja kauniista säästä. Maanantaina koulun yllättäen keskeydyttyä lähdimmekin heti innoissamme juhlistamaan maailmanloppulomaamme Umedan kolikkopelihalleihin ja siitä eteenpäin on kulunut viikko ollut yhtä riemua.



Tiistaina nautimme aurinkoisesta säästä typötyhjässä Osaka Expo Parkissa pelaten omakeksimäämme pallopeliä, josta myös myöhemmin leikkelin kasaan kyseisen koosteen. Pelissä pyritään pitämään pallo ilmassa keinolla millä hyvänsä ja pisteitä tulee tyylistä sekä asenteesta. Sen kummempia ko. lajista ei edes tarvitse tietää.

Keskiviikkona oli vuorossa Osakan satamasta löytyvä akvaario, joka influenssapelon ansiosta oli tyhjä kuin aavekaupunki.


Akvaario, mursu, hylke!


Rohotiili! Pingu!


Jukki! Kärmes ja krapu!


Valashai ja sardiiniparvi!


Kiukkupingviinit!

Tälläistä menoa siis tällä kertaa. Selvästi paras tapa suojautua influenssalta on olla stressaamatta siitä. Pysyvät resistanssit ylhäällä stressin ollessa alhaalla ja elämäkin on oikein hauskaa. Ehkä se pormestari sittenkin haki tätä takaa, kun meille viikon lomaa antoi?

4 kommenttia:

Kaija kirjoitti...

Ette te japanilaiset ole yksin tässä vouhotuksessa, Suomessakin on saatu edes 3 varmaa ja pari epäilyä aikaiseksi. No, ei kuitenkaan mitään paniikkia vaan maltillista elämää, YHTÄÄN michaeljacksonia en ole nähnyt, lapsiraukatkin joutuvat jatkamaan koulussa..

dinsko kirjoitti...

Katohan, oot meitä pinkkuja päässy kuvaamaa :--D
Hyvinkäällä oon kuitenkin jopa yhen jacksonin nähny, melkein pari kuukautta sitte oikeestaa.

Ailee kirjoitti...

Fiksuja ovat jotkut päättäjät, kun noin teitä muistivat ja fiksumpia ovat tietenkin vielä vaihtarit, kun osaavat ottaa siitä kaiken irti. Tulihan tuokin koettua tangon tahtiin "hiljainen on kylätie". No, ne ottaa teistä nyt sitten loman jälkeen tuplat irti, you'll see!

Ela kirjoitti...

Heihoo,

are you ever gonna come back? Or can I come visit within the next 1 year still?