torstai 12. helmikuuta 2009

Instant ramen -museo

Niin. Museo omistettu täysin pussinuudelien historialle, tai tässä tapauksessa pikemminkin kuppinuudeleille. En vieläkään täysin ymmärrä miksi nuudeleille on omistettu kokonainen museo, mutta ovathan ne kieltämättä olennainen osa japanilaista elämäntyyliä ja meikäläisenkin luotettava hätäravinnon lähde, mutta silti... nuudelimuseo. Toisaalta enpä ole itse ikinä oikein mm. taiteen päälle ymmärtänyt, mutta nuudeleita voi sentään syödä. Tästä johtuen, 1+1 = nuudelimuseo > taidemuseo!

Anyways, normaalien oppintuntien sijaan lähdimme siis opettajien johdolla kyseiseen paikkaan sosialisoitumaan ja valmistamaan nuudeleita. Itse museossa ei ollut niin paljon nähtävää, mutta kohokohta olikin itse nuudelien valmistaminen.


Museon toisessa kerroksessa sijainneet nuudelinvalmistustilat.


Ensin katsottiin opetusvideolta mitä n. suurinpiirtein pitäisi tehdä ja sitten eikun hommiin.


Sunny ja keskittynyt nuudelinvalmistusilme. Prosessin vaarallisemmat vaiheet jätettiin ammattilaisten käsiin.


Noin. Siinä se nyt on. Omin käsin valmistettu nuudelipussi, omalla kuvalla varustettuna.


Alakerrassa pääsi ihailemaan mm. aikajanaa jossa oli esillä kaikki eri nuudelimaut ja pakkaukset vuodesta 1958 lähtien.


Tästä se kaikki lähti, ja vaikka oikeanpuolimmaiseen pakkaukseen ei vielä kaikki päättynytkään, oli se silti ehkä yksi nuudelihistoriallisesti merkittävimmistä tapauksista.


Älä laita sitä kättä sinne kiehuvaan rasvaan!! Huoh, mistä näitä idiootteja oikeen tulee? Jostain Suomesta vai?

2 kommenttia:

Ailee kirjoitti...

Eilen juuri yhdessä tilaisuudessa katkaravuilla höystettyjä nuudeleita söin. Minusta ne ovat ihan spagetin oloisia, mutta ohuempia ja tiukempia. Ei yhtään huono ajatus opetella tuollaisiakin taitoja. Meillä niitä ei ihan museoksi asti nautiskella!

Kaija kirjoitti...

Kyllä on maailma ihmeitä täynnä! Että oikein nuudelille museo? Tässähän olis innovaation paikka meillekin: ruislimppu, vihta, saappaanheittokisan voittoisat saappaat? Hienoa, että löydät niin paljon mukavaa nähtävää ja kirjoiteltavaa sieltä...